Yara

Yara is geboren op 6 december 2010.
Zij is een dochter van Atesh Ayla di Casa She-Ra en Snoweyriver Schumba Star. Klik hier voor haar stamboom.
Ze is een flinke teef met een mooie witte vacht en donker pigment en een mooie expressie. Zij is zoals het karakter van een witte herder is, wat terughoudend naar vreemden, waaks, maar als ze je kent, ontzettend lief. Ze is een echte knuffel.
Haar grote hobby is spelen met andere honden dat is wat ze het liefste doet. Maar samen hardlopen in het bos of een stuk fietsen vind ze ook niet verkeerd.
Ook vindt ze het geweldig om samen allerlei dingen te doen in huis, ze zou een goede hulphond zijn.
Ze kan laadjes dicht doen, de post uit de gang halen en op tafel leggen, en helpen met de was.
Samen hebben we de puppycursus gedaan, de basiscursus en ze heeft haar VZH diploma gehaald. Momenteel doen we samen sport en spel dat is een combinatie van behendigheid, treibball en wat andere leuke dingen zoals pionnen omgooien met de neus, op een bel drukken, op een grote ton gaan zitten enz. en ook appèl-oefeningen. Yara is dol op katten, we hadden er zelf vier, helaas nu nog maar drie. Eén ervan neemt regelmatig haar kussen in beslag en Yara laat de kat dan lekker liggen en gaat er zelf voor liggen. Af en toe gaat ze op het kussen erbij. Ook met vreemde katten onderweg staat ze soms te knuffelen. En naar puppy’s toe is zij erg sociaal, ze gaat daar heel voorzichtig mee om.

Yara is goedgekeurd door de RZWH.
HD A/ ED vrij/ DM normaal/ MDR 1 +/+ (vrij) beide ouders zijn MDR 1 vrij dus is Yara automatisch ook vrij. Ook is haar DNA profiel vastgelegd bij de Raad van Beheer.