Geboorte

Zondagavond 12 februari begint Yara erg onrustig te worden, steeds naar buiten, weer naar binnen, graven,verstoppen, kortom het lijkt er op dat het gaat beginnen.
Dit gaat zo de hele nacht en ook de volgende dag door. Maandagmiddag zijn de weeën ook regelmatig te zien, maar het schiet niet echt op.
Rond etenstijd verliest zij wat vruchtwater, en worden de weeën heftiger. Zij zoekt een plekje maar wil niet in de werpkist. Uiteindelijk kiest ze ervoor om in de bench van Eevee te gaan liggen en brengt daar haar eerste pupje ter wereld om 18.30 uur.

Het is een reutje met een gewicht van  512 gram. Hij krijgt het zwarte bandje om. Omdat de bench toch 
wel een beetje klein is om daar nog meer pups in te krijgen verplaatsen we Yara en haar pupje toch maar naar de werpkist, zij vindt dit nu prima. Om 18.55 kondigt nr. 2 zich aan, ook een reutje, gewicht 590 gram, hij krijgt het blauwe bandje . Vrij snel daarna om 19.06 was nr. 3 er al, een reutje van maar liefst 632 gram, voor hem is het groene bandje.

Klokslag 20.00 uur ziet nr. 4 het levenslicht, deze maal een teefje van 534 gram, het gele bandje is voor haar. 25 minuutjes later om 20.25 uur komt het volgende teefje gewicht 584 gram, wij doen haar het rose bandje om.
Het gaat allemaal wel in een snel tempo, het is hard werken voor Yara, even een kleine rustpauze en om 21.12 is daar nr. 6, een teefje van 500 gram, de kleur van het bandje is paars voor haar. Daarna blijft het even rustig, maar al snel zien we de weeën weer komen, en pupje 7, ook een teefje wordt geboren, zij weegt 522 gram en krijgt het oranje bandje. 

Kort daarna is nr. 8 er al wederom een teefje met een gewicht van 534 gram, het rood/witte bandje is voor haar. Een klein uurtje later wordt er nog een teefje geboren om 23.30 maar zij is heel erg klein, dat kan nooit goed zijn, ze weegt maar 178 gram en er zit helaas geen leven in. 
20 minuten daarna om 23.50 uur wordt er nog een teefje geboren van 484 gram, met haar gaat het gelukkig wel goed. Zij krijgt het blauw/witte bandje om. Dit lijkt het laatste pupje te zijn.

We wachten nog een poosje maar alles blijft rustig. We gaan Yara wat wassen en de werpkist wordt even onder handen genomen, zodat alles weer heerlijk schoon is.
Eevee gaat ook kennismaken met de pups en mag van Yara in de werpkist gaan liggen en samen verzorgen ze de pups, prachtig om te zien. Het wordt bedtijd nu ook voor ons. Eevee gaat weer op haar eigen plek en ik blijf beneden “slapen” op de bank om nog een oogje in het zeil te houden. Rond 3.30 geeft ik Yara wat te drinken. Minoes zit op de krabpaal te miauwen.

Yara is onrustig in de werpkist en even later wordt er nog een pupje geboren om 3.35, een teefje van 320 gram, maar is helaas ook levensloos, ik heb nog van alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Dit was echt de laatste.
Dinsdag is de dierenarts langs geweest om de pupjes en Yara te controleren. Alles is dik in orde. Yara is een fantastische moeder, ze verlaat ze niet, we moeten haar echt het eten en drinken in de werpkist brengen, anders krijgt ze niets binnen. Ook is het een toer om haar af en toe even naar buiten te laten om haar behoefte te doen. Ze wilt ze echt geen enkele seconde uit het oog verliezen. Een geweldige lieverd is het.