Geboorte

Maandag 16 november na een onrustige nacht en vroege ochtend wordt om 8.10 haar eerste pupje geboren, het is een teefje, ze weegt 384 gram, zij krijgt het rose gespikkelde bandje om.

Marina brengt Anita op de hoogte, de fokster van Yara, en die zal Jan Willem onze kant op sturen zodat hij ons verder zal helpen met de bevalling net zoals met het eerste nestje. Geweldige mensen zijn dat. Ook fijn dat Marina thuis van haar studie is zodat zij ook kan helpen, wat gelijk een mooie ervaring is voor haar opleiding diergeneeskunde.
Het tweede pupje laat op zich wachten, Yara heeft al enige tijd persweeen, maar er komt nog niets. Advies aan de dierenarts gevraagd maar we kunnen het nog een poosje aanzien. Ondertussen is Jan Willem gearriveerd. En vrij snel daarna komt om 9.55 pupje 2 ter wereld, het is een reutje van 542 gram. Hij krijg bandje groen om.

10.10 pupje 3 wordt geboren een teefje van 442 gram, zij krijgt het gele bandje.

Om 11.20 is pupje 4 geboren een teefje van 544 gram, we geven haar het oranje bandje.

Om 12.15 daar is pupje 5 nog een teefje van 468 gram zij krijgt het paarse bandje om.

Om 12.35 wordt pupje 6 geboren een reutje van 528 gram, bandje zwart is voor hem.

Om 13.45 komt pupje 7 eraan nog een reutje van 566 gram, hij krijgt een blauw bandje.

Daarna blijft het rustig, vermoedelijk was dat de laatste. Jan Willem en Marina hebben fantastisch geholpen hartelijk dank daarvoor.
En Yara is natuurlijk geweldig, gelijk op en top moeder. zolief en zorgzaam en ze vind het prima als wij aan haar puppenkinderen zitten.

Eind van de middag kwam de dierenarts langs om moeder en kroost te controleren. Alles is piek fijn in orde