Yara

Yara is geboren op 6 december 2010.
Zij is een dochter van Atesh Ayla di Casa She-Ra en Snoweyeriver Schumba Star. 
Ze is een flinke teef met een mooie witte vacht en donker pigment en een mooie expressie. Zij heeft een fijn karakter is waaks maar ontzettend lief, Ze is een grote knuffelbeer.
Haar grote hobby is spelen met andere honden dat is wat ze het liefste doet. Maar samen hardlopen in het bos of een stuk fietsen vind ze ook niet verkeerd.
Ook vindt ze het geweldig om samen allerlei dingen te doen in huis, ze zou een goede hulphond zijn.
Ze kan laadjes dicht doen, de post uit de gang halen en op tafel leggen, en helpen met de was.
Samen hebben we de puppycursus gedaan, de basiscursus en ze heeft haar VZH diploma gehaald. Ook heeft ze een aantal jaren sport en spel gedaan dat is een een combinatie van behendigheid, treibball en wat andere leuke dingen zoals pionnen omgooien met de neus, op een bel drukken, op een grote ton gaan zitten enz. en ook appèl-oefeningen. Yara is dol op katten, we hadden er zelf vier, helaas nu nog maar één. Die neemt regelmatig haar kussen in beslag en Yara laat de kat dan lekker liggen en gaat er zelf voor liggen. Af en toe gaat ze op het kussen erbij. Ook met vreemde katten onderweg staat ze soms te knuffelen. En naar puppy’s toe is zij erg sociaal, ze gaat daar heel voorzichtig mee om.

Yara is goedgekeurd door de RZWH. (VZWH is de nieuwe naam)
HD A/ ED vrij/ DM normaal/ MDR 1 +/+ (vrij) . Ook is haar DNA profiel vastgelegd bij de Raad van Beheer.
Yara heeft 3 nestje gehad.