Dracht

Op woensdag 16 september heeft de dekking plaatsgevonden tussen Yara en Avathar.


14 oktober we zijn bijna 4 weken verder Yara  eet momenteel heel slecht en spuugt af en toe. Het lijkt er echt op dat ze drachtig is. 


Vandaag vrijdag de 16e is er een echo gemaakt en ja hoor er waren een aantal mini-pupjes te zien, wat we dachten weten we nu zeker.
Over een kleine 5 weekjes kunnen we een aantal pupjes verwelkomen.


19 oktober. De misselijkheid van Yara is gelukkig weer voorbij. Eten gaat ook weer beter, moet ook wel de pupjes moeten hard groeien de komende weken en hebben wel genoeg bouwstoffen nodig.
Yara voelt zich verder prima en is goed actief, voorlopig blijft ze lekker mee hardlopen en lange wandelingen maken. Een topconditie is straks belangrijk bij de bevalling.        

 

 

 

28 oktober. 6 weken drachtig is Yara alweer. Het gaat prima met haar, ze eet als een wolf en wordt al redelijk dik.

 

 

 

 

 

  

 

11 november nog 1 week te gaan. De werpkist staat in de kamer zodat Yara daar vast aan kan wennen. Ze is in uitstekende conditie, nog lekker actief maar wordt natuurlijk wel trager. Haar buikje is goed gegroeid. Af en toe is ze wat rusteloos en heeft behoefte aan graven. Ik denk dat het geen week meer duurt voordat de pupjes geboren gaan worden. 

Zondagavond de 15e Yara is behoorlijk onrustig. wil steeds naar buiten, dan weer naar binnen, wil zich verstoppen graven, we durven haar de nacht niet alleen te laten. Maandagochtend haar temperatuur is gedaald naar 36.5 graden, vermoedelijk gaan de pupjes vandaag geboren worden.